29 Mart 2012 Perşembe

Sıkı bir Beden için Egzersiz!

Sürekli ve programlı olarak yapılan egzersizler ve sağlıklı belenmekle gerekli dinlenme dönemine maruz kalan kas hücreleri, hipertrofik bir gelişme izler. Kas protein sentezinde bir düzelme ve bu proteinlerin kaslara etki etmesi, kasların gelişmesini sağlayan bir etki yaratır.

Aktin ve miyosin miktarındaki artış, daha şiddetli güç vuruşlarına eşlik ettiği için vücuttaki kaslar daha şiddetli kasılır. Kas gücünün geliştirilmesinde sinirsel bağlantılar önemli bir yere sahiptir. Sinirsel bağlantılar daha fazla kas hücresinin harekete geçme yeteneğini gösterir.



Ne kadar fazla kas hücresi faaliyete geçerse, o kadar fazla güç vuruşu meydana gelir. Devamlı ve programlı bir şekilde yapılan egzersiz, kas kuvvetini yükseltme bağlamında, sinir ve kaslarda değişikliklere neden olur.
Bilinçsizce ve ısınmadan yapılan egzersiz kaslarda yırtılmaya neden olur. Isınan kas daha fazla gerilebilir ve bunu ötesinde daha hızlı kasılabilir. Isınma, andürans, dayanıklılık, sürat, sıçrama, esneme, kuvvet yeteneği gibi unsurları arttırır. Soğuk bir kas ise nispi alarak serttir ve ani esneme, hızlı hareketlerin neden olduğu gerilimi arttırır.Kasın elastiki unsurları, dış gerilimlere uyumu sağlanmadığında ise kas kopacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder