12 Eylül 2012 Çarşamba

Anti-Aging için ipuçları



Yaşlanmaya karşı savaşımızda 10 ipucu:

Gözenek sıkılaştırıcı yüz temizleyiciYaş aldıkça gözeneklerimiz genişlemeye başlar, sıkılığını kaybeder. Yaşlı görünmeye başlarız. Sıkı gözenekler ise sağlıklı ve taze bir cilt demektir. O yüzden salisilik asit içeren bir temizleyici ile yüz temizliğinizi yapın. Bu temizleyici, gözeneklerinizi derinlemesine arındırır ve böylece onları küçültür.

Burun için siyah nokta bandıBurnumuzun üzerinde zamanla siyah noktalar daha çok belirginleşmeye başlar. Yaşlanmanın en önemli belirtilerinden biri, burun üstü gözeneklerin açılması ve bu gözeneklerin siyah nokta ile dolmasıdır. Haftada bir burnunuzun üzerini temizleyin. Bunun için siyah nokta burun bantlarından veya buhar banyosundan yararlanabilirsiniz. Peeling de işe yarar.
Güneş koruma faktörlü kremAçık havada olduğunuz her an güneş koruma kreminizi görünür yerlerinize 2 saatte bir uygulayın. Güneş ışınları bulutlu havada bile cildimize ulaşır. SPF 30 kullanmanız yeterlidir. Unutmayın, yaşlanmanın en önemli sebebi güneş ışınlarıdır.

Yeterli ve kaliteli uykuUykuya yeterince zaman ayırmalısınız. Sekiz saat ideal olandır. Yatmadan en az 3 saat önce yemeyi ve kahve, çay içmeyi bırakın. Egzersiz yapmayın. Karanlıkta uyuyun. Karanlıkta uyumak, hücre onarımını destekler.

En önemli silah: AntioksidanlarÇevre kirliliği ve güneşe karşı en iyi silah, antioksidan ürünlerdir. Yeşilçay, nar, koenzim Q10 içeren veya mineral içeren kozmetiklere ağırlık verin. Gündüz ve gece kreminizi ihmal etmeyin. Onlar sizin yaşlanmaya karşı cephaneliğiniz!

Retinollü gece kremiUzun vadede ince çizgileri azaltmak için etkinliği kanıtlanmış en önemli madde retinoldür. Retinol genelde gece kremlerinde kulllanılır. Cilt gece uykuda yenilenirken, retinol de bu gelişime destek olur. O yüzden retinollü gece kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Göz çevresi kremiGöz çevresi en hassas yerimiz. Bu bölgeye karşı her zaman nazik olmalı ve özel üretilmiş göz çevresi kremleri kullanmalıyız. Peptid veya çinko içeren göz kremleri idealdir.

Düşmanlar: Sigara, alkol, şekerSigara, kolajen ve elastin dokuyu yok eder. Tam bir kırışıklık fabrikasıdır! Alkol ve şeker tüketimi de cilt dokusuna çok zarar verir. Cildi erken yaşlandıran bu 3 düşmandan uzak durun.

Güneş gözlüğü şartGüneş gözlüğü mutlaka kullanın. Göz çevrenizi korumuş olursunuz. Yazın güneşte, kışın karda gözlük takın. Ultraviyole ışınları karda da en az yazın olduğu kadar tehlikelidir. Çünkü çok şiddetli yansırlar. Kayak yapanlar özellikle gözlük ve güneş koruma kremi kullanmaya dikkat etsinler...

Parlak cilt için peelingHaftada 2 kez cildinize glikolik asit içeren bir peeling ile bakım yapın. Peeling, ölü hücreleri yüzünüzden temizler ve yerine canlı, parlak bir cilt bırakır.

0 yorum:

Yorum Gönder