6 Eylül 2012 Perşembe

Ünlülerin incelemek ve selulitlerden kurtulmak için kullandığı tedavi yöntemi: AWT



Bu unluler ne yapiyor da bu kadar ince kalıyor diye hepimiz merak ederiz :)

Ünlülerin incelemek,sıkılasmak, selulitlerden kurtulmak için uyguladığı yöntemlerden biri olan AWT nedir?

Madonna gibi birçok ünlünün de zarafetini ve inceliğini borçlu olduğu AWT yani akustik dalga tedavisi bedendeki deformasyonları giderip cildi sıkılaştırıyor. Vücudu incelterek forma girmek isteyenlere yardımcı oluyor. Ama en önemlisi selülitleri kökünden yok ediyor.

Dünyaya AWT’nin adını Madonna duyurdu. Madonna’nın “Formumu AWT’ye borçluyum. Cihazı evime de aldım” demesiyle yöntem anında popüler oldu. Dr. İsmail Ağar da cihazı Türkiye’ye getirdi.

Dünyada ilk uygulaması ünlü şarkıcı Madonna üzerinde yapılan ve popülerliği hızla artan AWT tedavisi; etkili sonuçları sayesinde son günlerde hızla yükselen bir trendle selülit ve bölgesel zayıflama tedavisinde zirveye yerleşti. Ülkemize gelen en yeni selülit tedavisi olan akustik dalga tedavisi (AWT) şok dalgaları esasına dayanıyor.

AWT ile selülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorunu da beraberinde çözüme kavuşuyor. Selülit ve bölgesel zayıflama tedavisine yeni bir yaklaşım getiren şok dalgalarıyla tedavi (akustik dalga tedavisi) selülitin başlıca iki nedeni üzerine etki gösteren tek uygulama.

İlk günden itibaren hanımların yoğun ilgisiyle karşılaşan AWT tedavisi hakkında tüm merak edilenleri yöntemin uygulayıcısı Dr. İsmail Ağar yanıtladı.

Nedir bu AWT’nin gücü?

Selülit oluşumuna kişilerin hormonal yapılarının neden olduğu bilinmektedir. Oluşan selülitlerin tedavisinde akustik dalga tedavisi dokuya güçlü şiddetli şok dalgaları göndererek selülitlerin geçirilmesinde zorlanılan fibrozseptaların parçalanarak yok edilmesini sağlıyor.

Şok dalgaları dediğimiz akustik dalgalar aynı zamanda bölgedeki yağ hücrelerini kırmakta ve yağ hücrelerinin içinde bulunan serbest yağ radikallerini ve gliserolleri ortaya çıkararak parçalamaktadır.

Zaten tedavi öncesi ve sonrasında alınan kan örnekleri bahsettiğimiz yağların parçalandığını ortaya koymaktadır. Akustik dalgaların insanlara ait yağ hücrelerindeki hızı neredeyse suda ki yayılım hızıyla aynıdır.

AWT tedavisinde vücudun dışında üretilen enerji dokunun içine büyük bir kayba uğramadan aktarılıyor. Şok dalgaları güçlü basınç atılımı ile enerjiyi saniyede 1500 metrelik hızla dokulara zarar vermeden deri altına gönderiyor.

AWT sadece selülit tedavisinde mi etkili?

Hayır, akustik dalgaların yağ dokusunu azaltmadaki etkisinde bir diğer mekanizma da yağ hücrelerinin zor geçirgenliğini değiştirip içindeki yağ içeriğini serbest bırakmasıdır. Yani AWT tedavisi selülitle birlikte bölgesel incelmeyi de beraberinde getiriyor. Zayıflamadaki etkilerinin yanı sıra bir üçüncü etkisi de sıkılaştırıcı ve toparlayıcı özelliğidir.

Yani bir cihazla pek çok sorun aynı seansta çözüme kavuşuyor…
Evet, bir yandan selülit problemleriniz çözüme kavuşurken diğer yandan inceliyor ve verilen şok dalgalar cildin alt tabakasında bulunan fibroglaslara çarparak cildin elastik liflerinin sayısını arttırıyor. Cilt altı bağ dokusu da uyarılarak sıkılaşıyor.

Cilt elastikiyetindeki artış üçüncü ayda % 71,6 olarak bildirilmiştir. Selülitteki iki büyük sorun ödem ve yağ birikmesidir. Yöntem aynı zamanda dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına da yardımcı olmakta, selülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorununa da birlikte çözüm bulmaktadır.

AWT tam olarak nasıl bir mekanizmayı devreye sokuyor?
Genetik olarak erkek vücudunda 18 milyon kadın vücudunda ise 21 milyon yağ hücresi vardır ayrıca kadın bedeni lenfatik dolaşım açısından daha yavaştır. Bunların sonucunda lipogenez yani yağ yapımı da daha yüksek ve kolaydır. Akustik dalga tedavisi bu kısır döngüyü tamamen tersine çeviriyor. Bu tedaviyle lipoliz artmakta ve ödem çözülmektedir. Şok dalgaları direk yağlı dokuda çözülme sağlar. Lenfatik damarlarda ise özel metabolitlerin açığa çıkıp geçirgenliğin artmasıyla ödem sorunu da çözülmüş olur.

Bu tedavide acı, ağrı söz konusu mu?

Hayır. Ağrısız son derece konforlu bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.

12 santim zayıflatıyor
Dr. İsmail Ağar, yöntem sayesinde cilt sıkılaşması ve yağ doku kaybı nedeniyle özel bir diyete gerek kalmadan bölge başına % 5- 12 arasında incelmenin söz konusu olduğunu belirtip, yöntemin neleri iyileştirdiğini de aktarıyor:

1. Selülit tedavisi

2. Cilt ve bağ dokusu sıkılaştırma.

3. Enzimatik Lipoliz: AWT öncesi ve sonrası yapılan kan tetkiklerinde vücut yağlarının son yıkılma ürünleri olan serbest yağ asitleri ve gliserol miktarının arttığı görülmektedir.

4. Kırışıklık tedavisi

5. Gebelik çatlakları

6. Örümcek ağı tipi varisler

7. Liposuction sonrası çabuk iyileşme AWT (akustik dalga terapisi) ile yapılan çalışmalar ciddi üniversiteler ve kliniklerde bilimsel koşullarda yapılmış kontrollü çalışmalardır.

Forma girmenin acısız yolu

Portakal kabuğu denince meyvenin kastedilmediğini pek çoğumuz biliyor. Portakal kabuğu görünümlü cilt; yani selülit pek çok kadının ortak kâbusu. Araştırmacılar yağları yok eden aşıyı bulamadılar ama portakal kabuğunu ‘soymak’ için yeni bir yöntem geliştirdiler: AWT yani akustik dalga tedavisi.

Yöntem şimdiye kadar bilinen kozmetik ve klinik uygulamalardan farklı. AWT acısız, iğnesiz, ameliyatsız kalıcı çözüm sunuyor. Hollywood yıldızlarından mankenlere, dünya sosyetesinden Madonna’ya herkes selülitlerinden kurtulmak için bir ‘akustik dalga tedavisi’nden bahsediyor.

Gebelik çatlakları da gidiyor
Dr. İsmail Ağar yönteme ilişkin şu açıklamaları yapıyor:

“Madonna ile popülarite kazanan AWT’yi dünya ile eşzamanlı olarak uygulamaya başladık. Özellikle en inatçı selülitlerde dahi güçlü etkisiyle dikkat çeken akustik dalga terapisi bölgesel zayıflamada ve bağ dokusu ile cilt sıkılaştırmada oldukça etkilidir. Gebelik sonrası çatlaklar ve kas sıkılaştırmada da iyi sonuçlar veriyor.”

0 yorum:

Yorum Gönder